Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PERCHEZIŢII: Farmaciile din România au vândut medicamente contrafăcute pentru cancer, hepatită şi diabet!

PERCHEZIŢII: Farmaciile din România au vândut medicamente contrafăcute pentru cancer, hepatită şi diabet! 

Foto: incomemagazine.ro

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR au efectuat astăzi 64 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comercializării de medicamente. Prejudiciul estimat de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală depăşeşte 3 milioane de euro.

Percheziţiile s-au desfăşurat în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt. Au fost verificate 20 de soc ietăţi comerciale şi s-au pus în aplicare 10 mandate de aducere, urmând ca la finalul audierilor să se dispună măsurile procedurare care se impun.

„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada anilor 2013-2014, reprezentanţii societăţilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanţul legal a unor medicamente cu valoare mare de piaţă utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piaţa internă sau comunitară.

De asemenea, s-a mai stabilit că, prin intermediul societăţilor implicate, ar fi fost fost transferate sume importante de bani (aproximativ 5 milioane de euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, iar banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte de împrumut fictive.

Prin acest mecanism, atât în circuitul legal din România cât şi în alte state comunitare, ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentanţii firmelor implicate”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Adaugă un Comentariu

*