Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » PERCHEZIŢII: Furau banii statului prin achiziţii fictive de la firme de tip fantomă

PERCHEZIŢII: Furau banii statului prin achiziţii fictive de la firme de tip fantomă 

perchezitii prahova camatari

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul de Acţiuni Speciale au efectuat, în această dimineaţă, cinci percheziţii la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane din municipiul București și județele Prahova și Bacău, acțiunea vizând un grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

În fapt, urmare sesizării Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor s-a stabilit că, prin intermediul a şapte societăți comerciale, suspecții au creat circuite comerciale fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, în vederea obținerii unor beneficii materiale substanțiale.

În baza facturilor fictive de achiziții emise de firmele „fantomă”, administrate de către suspecți, a fost dedus în mod nelegal TVA și s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională fiind estimat la 8.288.277 de lei. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar nelegal și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 33.099.445 de lei.

În vederea recuperării prejudiciului sunt în curs de derulare procedurile de aplicare a sechestrului asigurator pe mai multe bunuri imobile, până la concurența prejudiciului creat.

Adaugă un Comentariu

*