Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, martie 5, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » PERCHEZIŢII în 10 judeţe şi municipiul Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală!

PERCHEZIŢII în 10 judeţe şi municipiul Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală! 

FOTO ARHIVĂ

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş efectuează la această oră 36 de percheziţii în 10 judeţe şi municipiul Bucureşti, într-un dosar de eveziune fiscală şi spălare a banilor. Descinderile se desfăşoară la sedii de firme şi la locuinţele unor persoane din Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iași, Ialomița, Bacău, Vaslui, Arad și Vâlcea și București.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2012 – 2015, cei vizați, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziții fictive de mărfuri de la furnizori. Aceștia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziții de la societăți comerciale de tip fantomă. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridică la peste 2.175.000 de lei. 10 persoane urmează să fie aduse la audieri.

La acţiune participă poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cele 10 judeţe şi din Bucureşti, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Percheziţiile se desfăşoară , sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R. și sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Adaugă un Comentariu

*