Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » PERCHEZIŢII în nouă judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani

PERCHEZIŢII în nouă judeţe şi în Bucureşti, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani 

perchezitii arges

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat astăzi, sub coordonarea procurorilor DIICOT Piteşti, 42 de percheziţii în judeţele Argeş, Buzău, Satu-Mare, Bacău, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Constanţa, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu produse alimentare.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2010, persoanele vizate ar fi constituit sau ar fi aderat la un grup infracţional organizat, cu scopul obţinerii de venituri ilicite din infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 10 milioane lei.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Constanţa, Bacău, Ploieşti, Buzău, Satu-Mare, Brăila, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Dâmboviţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Adaugă un Comentariu

*