Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 13, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PERCHEZIŢII: Înşelăciune cu cărţi! Prejudiciul depăşeşte 5 milioane de lei!

PERCHEZIŢII: Înşelăciune cu cărţi! Prejudiciul depăşeşte 5 milioane de lei! 

perchezitii prahova

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și procurorii DIICOT au efectuat astăzi, 8 martie 2017, cu sprijinul jandarmilor, cinci percheziţii în judeţul Prahova, la persoane bănuite de înşelăciune şi constituirea unui grup infracţional organizat. Suspecţii acţionau cu precădere în domeniul achiziţiilor şi livrărilor de fond de carte. Au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind audiate în sediul unității de parchet.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că, la finele anului 2015, liderul grupului infracţional organizat ar fi indus în eroare reprezentantul legal al unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate vânzarea de fond de carte, creând falsa impresie că poate influența factori de decizie din cadrul unor instituții publice sau alte societăți comerciale, în vederea achiziționării de cărți.

Ceilalți membri ai grupării (în realitate rude sau apropiați ai liderului), ar fi fost prezentați ca fiind reprezentanți ai persoanelor juridice care ar fi urmat să beneficieze de încheierea unor contracte de cumpărare de fond de carte. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 5 milioane de lei.

Adaugă un Comentariu

*