Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 4, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PERCHEZIŢII la persoane bănuite de înşelăciuni în domeniul forţei de muncă

PERCHEZIŢII la persoane bănuite de înşelăciuni în domeniul forţei de muncă 

perchezitii prahova 1

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au efectuat astăzi patru percheziţii în Ploieşti şi Bucureşti, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciuni în domeniul forţei de muncă. Au fost puse în aplicare trei mandate de aducere. De asemenea, de la locațiile vizate au ridicate documente și înscrisuri care ar fi fost utilizate în activitatea infracțională.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2014 – ianuarie 2016, cei în cauză, în calitate de asociați sau administratori ai unei societăți cu sediul în Târgu Mureș, ar fi indus în eroare 27 de persoane în contextul negocierii unor contracte individuale de muncă.

La angajare, părților vătămate le-ar fi fost solicitate sume cuprinse între 750 și 2.200 de lei, cu titlu de garanție și asigurare a autovehiculului pe care ar fi urmat să îl conducă. Ulterior, sub diferite pretexte, li s-ar fi pretins alte sume de bani, până când victimele renunțau la acel loc de muncă, însă garanțiile inițiale nu le-ar fi fost restituite, fiind invocate nerespectări ale contractului de muncă. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la 41.000 de lei.

Adaugă un Comentariu

*