Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 11, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PERCHEZIŢII: Patroni din Târgovişte, săltaţi şi duşi la IPJ Mehedinţi pentru audieri în dosarul magnatului Georgică Cornu

PERCHEZIŢII: Patroni din Târgovişte, săltaţi şi duşi la IPJ Mehedinţi pentru audieri în dosarul magnatului Georgică Cornu 

Foto: economica.net

I-a venit rândul şi omului de afaceri Georgică Cornu să dea cu subsemnatul pentru presupuse fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani. Cornu, patronul unor importante societăţi de construcţii, a avut conexiuni şi în judeţul Dâmboviţa, unde a câştigat două lucrări importante: realizarea unor reţele de apă şi canalizare în oraşele Titu şi Găeşti. Numai că lucrurile nu au mers deloc aşa cum trebuie.

Grupul de firme format din SC VELSERVICE şi SC Confort S.A. nu s-a ţinut de treabă, a deschis şantierul şi cam atât, ba mai mult, a obţinut avansul de 4,2 milioane de lei la Titu şi 9,8 milioane de lei la Găeşti. Primul contract reziliat a fost cel de la Titu, în data de 19.07.2012, câteva luni mai târziu a fost reziliat şi cel de la Găeşti. Sumele de bani date drept avans nu au fost recuperate până în momentul de faţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Georgică Cornu este cercetat pentru prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ nouă miloane de euro. Tot pentru aceleaşi motive este anchetat şi Lucian Caraiman, administratorul grupului de firme Confort-Izometal aparţinând lui Georgică Cornu şi Nicolae Semen, administrator al firmelor aparţinând familiei primarului oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu.

S-au emis 49 de mandate de aducere a unor persoane din judeţele Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa, suspecte că ar fi implicate sau complici la comiterea unor infracţiuni economice. Totodată, s-au efectuat şi percheziţii la sediul firmelor vizate de anchetatori.

„În cauza care face obiectului dosarului aflat în instrumentare, 101 persoane, în calitate de asociați, administratori sau împuterniciți ai 88 de societăți comerciale, ar fi eludat obligațiile fiscale ce le aveau de achitat către bugetul de stat în perioada 2008-2014. Toți aceștia sunt bănuiți că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziția de material de construcții, piese și componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA-ul, diminuând astfel artificial impozitul pe profit”,a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Pe surse, am aflat că, din Târgovişte, au fost ridicaţi pentru audieri administratorii unor firme care se ocupă cu comercializarea materialelor de construcţii.

Adaugă un Comentariu

*