Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 31, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PERCHEZIŢII: Poliţiştii i-au potolit pe romii din Teţcoiu cu focuri de armă!

PERCHEZIŢII: Poliţiştii i-au potolit pe romii din Teţcoiu cu focuri de armă! 

Sursa foto: Adevărul

Romii din Teţcoiu, judeţul Dâmboviţa, fac rapid alergie când apar „intruşi” în satul lor. Astăzi, ţiganii au demonstrat încă o dată că nu-i acceptă nici măcar pe oamenii legii. De dimineaţă, poliţiştii din Giurgiu şi Dâmboviţa, sprijiniţi de jandarmi şi trupele pentru intervenţii speciale, au luat cu asalt aşezarea, în vederea efectuării unei percheziţii la domiciliul unui rom de frunte al satului.

Acţiunea a fost organizată de Serviciul Investigarea Criminalităţii Economice Giurgiu şi vizează destructurarea unei reţele care se ocupă de comercializarea materialelor reciclabile, respectiv fier vechi. Gruparea este acuzată de evaziune fiscală, iar prejudiciul a fost estimat la 1,5 milioane de lei. Poliţiştii giurgiuveni au organizat, astăzi, percheziţii şi în comuna Vidra, judeţul Ilfov, acolo unde reprezentanţii societăţii în cauză deţin încă o locuinţă. 

În Teţcoiu, astăzi, spiritele au început, încet-încet, să se agite. Romii s-au strâns ciucure pe uliţă, devenind agitaţi. Nu suportau gândul ca locuinţa unui lider de-al lor, chiar dacă este închis în acest moment, să fie călcată de poliţişti. La un moment dat, anchetatorii care se aflau în misiune şi scotoceau casa persoanei cercetate au fost atacaţi de romi. Aceştia au aruncat cu sticle şi pietre după poliţişti. Totodată, ţiganii au spart geamurile mai multor maşini de intervenţie.

Oamenii legii au fost nevoiţi să facă uz de armele din dotare pentru a-i potoli şi îndepărta pe agresori. Câţiva indivizi, care prezentau diferite plăgi, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Unul este rănit în zona abdominală de un glonţ din cauciuc, iar alţi doi spun că au fost loviţi cu bastoanele.

Reprezentanţii Poliţiei susţin că s-a ajuns la această situaţie tensionantă întrucât circa 160 de persoane ce se manifestau violent au pătruns în perimetrul instituit de forţele de ordine. Acum, pe lângă cercetările legate de evaziunea fiscală, procurorii vor instrumenta şi un dosar vizând infracţiunea de ultraj.

Adaugă un Comentariu

*