Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PERCHEZIŢII: Şapte suspecţi de înşelăciuni prin metoda accidentul, săltaţi de poliţişti!

PERCHEZIŢII: Şapte suspecţi de înşelăciuni prin metoda accidentul, săltaţi de poliţişti! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: hunedoaralibera.ro)

Poliţiştii prahoveni efectuează în această dimineaţă, în colaborare cu colegii de la Direcţia Operaţiuni Speciale-IGPR şi militari jandarmi, şase percheziţii la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda accidentul. Prejudiciul a fost estimat la 67.000 de lei (670 de milioane de lei vechi). Vor fi puse în executare şapte mandate de aducere.

Potrivit IPJ Prahova, suspecţii au săvârşit, începând cu luna septembrie a anului trecut, 14 infracţiuni de înşelăciune în municipiul Ploieşti. Contactau victimele pe numere de telefonie fixă, le spuneau că o persoană apropiată se face vinovată de producerea unui accident rutier grav şi le cereau, pentru înlăturarea consecinţelor penale şi acoperirea costurilor medicale, să achite sume între 2.000 de lei şi 7.000 de euro, bani care erau ridicaţi de complici.

Pentru a nu se mai înregistra astfel de cazuri, urmaţi câteva sfaturi simple:
• Verificaţi temeinic cât de reală este situaţia pe care autorul o relatează telefonic. Astfel, luaţi legătura cu membrul familiei despre care persoana susţine că ar fi fost implicat în accident. De cele mai multe ori autorul încearcă să convingă victima de imposibilitatea contactării membrului familiei şi insistă să depuneţi suma de bani cât mai repede.
• Nu divulgaţi autorilor numărul de referinţă al tranzacţiei (MTCN- ul), care permite escrocilor să ridice suma de bani fără a mai prezenta un document de identitate.
• Nu oferiţi sume de bani persoanelor necunoscute indiferent de motivul invocat;
• Nu divulgaţi datele cu caracter personal.

Adaugă un Comentariu

*