Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PERCHEZIŢII: Se foloseau de nevoiaşi într-un circuit de evaziune fiscală şi spălare de bani!

PERCHEZIŢII: Se foloseau de nevoiaşi într-un circuit de evaziune fiscală şi spălare de bani! 

perchezitii prahova

Poliţiştii prahoveni de la Investigarea Criminalităţii Economice au efectuat, în această dimineaţă, împreună cu colegii din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale, două percheziţii în Constanţa, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Vor fi puse în aplicare trei mandate de aducere la audieri.

Din cercetări a rezultat că suspecţii au creat, în perioada 2013-2015, un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, prin intermediul mai multor firme din domeniul comerţului cu materiale reciclabile, au efectuat retrageri de numerar pentru acte comerciale care nu au avut loc în realitate.

Totodată, persoanele care dețineau calitatea de administratori ai societăţilor tip „fantomă” din circuitul fictiv ar fi avut ca activitate și racolarea de persoane cu posibilități financiare reduse prin intermediul cărora ar fi retras sume importante de bani din conturile bancare.

În baza facturilor emise de firmele „fantomă”, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 1 300 000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor, sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciilor pentru Acțiuni Speciale din cadrul IJP Prahova și IPJ Constanța.

Adaugă un Comentariu

*