Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SURSE: Trei angajaţi de la Evidenţa Persoanelor Dâmboviţa, audiaţi de procurorii DIICOT

SURSE: Trei angajaţi de la Evidenţa Persoanelor Dâmboviţa, audiaţi de procurorii DIICOT 

Sursa foto: Adevărul

Afacerea traficanţilor de migranţi cu tentacole şi în judeţul Dâmboviţa ia amploare. După ce, luna trecută, procurorii DIICOT au arestat trei persoane ce făceau parte dintr-o reţea infracţională specializată în trafic de migranţi proveniţi în special din Congo, astăzi, cercetările au scos la iveală, cum era de aşteptat, posibila implicare a unor autorităţi în asemenea filieră.

Alte trei persoane, se pare angajaţi ai Biroului Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Dâmboviţa, sunt suspectate de implicare în traficul de persoane. Procurorii DIICOT au descins astăzi la sediul din Târgovişte – Bulevardul Mircea cel Bătrân, de unde au ridicat documente şi unităţi de calculator.

Cei trei funcţionari, printre care s-ar afla şi un fost şef al Biroului, au fost duşi la audieri la sediul Parchetului. Din câte se pare, aceştia aveau rolul de a întocmi acte false pentru migranţi.

Gruparea infracţională destructurată de DIICOT şi-a desfăşurat activitatea în perioada 2012-2015 pe teritoriul României, în scopul racolării, îndrumării şi călăuzirii unor cetăţeni străini, cu precădere de origine congoleză, în vederea trecerii frauduloase a frontierelor de stat, pe ruta Congo – Coasta de Fildeş – Uganda – România – state vest europene, în special Franţa şi Belgia.

După ce obţineau documentele de identitate falsificate, membrii grupării ar fi transportat migranţii către vestul Europei. VOM REVENI.

Adaugă un Comentariu

*