Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PERFORMANŢĂ: Crucea Roşie Dâmboviţa a câştigat concursul naţional de prim ajutor

PERFORMANŢĂ: Crucea Roşie Dâmboviţa a câştigat concursul naţional de prim ajutor 

crucea rosie

Pentru al doilea an consecutiv, echipajul de voluntari al Filialei Dâmboviţa de Cruce Roşie a câştigat etapa naţională a concursului de prim ajutor şi va reprezenta România în competiţia europeană, care se va organiza anul viitor în Slovenia.

„Câştigând acest loc şi anul acesta, pot să spun că ne-am atras invidia altor judeţe, pentru că efectiv am fost într-o bătălie de nu se poate! În spatele acestei performanţe, sunt ore de pregătire, este dăruire, este ambiţie”, a spus Gheorghe Popescu – directorul Crucii Roşii Dâmboviţa.

Locul II a revenit echipajului din Botoşani, iar locul III celui din Dolj. La etapa naţională a concursului de prim ajutor au participat câştigătorii fazelor zonale, respectiv: Cluj, Botoşani, Braşov, Arad, Brăila, Sectorul 6 Bucureşti, Dolj şi Dâmboviţa.

Anul acesta au fost organizate cinci situaţii diferite de accident, dintre care o situaţie susţinută în limba engleză, una pe timp de noapte (triaj) şi una de resuscitare cu utilizarea defibrilatorului. Practic, s-au realizat intervenţii în caz de accident camping, accident în pădure, viitură ce a afectat populaţia, resuscitare cu şase victime (doi bebelus, doi copii şi doi adulţi) şi triaj cu 31 victime, urmare unui accident aviatic, interventia fiind pe timp de noapte.

„Concursul nu a fost deloc uşor, însă noi am muncit foarte mult pentru această victorie. Sunt mândră de colegii mei. Celelalte echipe au fost foarte bine pregătite. Nu ne-au lăsat să câştigăm uşor”, ne-a spus Anemarie Duncan – şefa echipajului, o tânără irlandeză care a devenit de un an de zile voluntar al Crucii Roşii Dâmboviţa, după ce a activat timp de opt ani pentru organizaţia umanitară din ţara sa.

Competiţia naţională de prim ajutor are ca scop principal creşterea nivelului de pregătire şi a capacităţii de intervenţie a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie pentru înlăturarea efectelor calamităţilor şi catastrofelor naturale sau provocate de om.

„Crucea Roşie Dâmboviţa este o adevărată şcoală de prim ajutor. Voluntarii noştri au câştigat mai mult de jumătate din concursurile organizate anul acesta. Este o mândrie să-i vezi cum se pregătesc!”, a punctat Eugen Florea – instructorul echipei şi secretar al Filialei Dâmboviţa de Cruce Roşie.

Echipa care s-a întors învingătoare de la Buzău este alcătuită din: Anemarie Duncan – şef echipaj, Alecu Mihaela Luisa, Popescu Trofim, Ţop Dana Adriana, Filip Vlad – membri, Radoi Oana Cătălina – rezervă. Istructorul echipei este Eugen Florea şi, de asemenea, au fost însoţiţi în competiţie de un medic-arbitru, dr. Crăciunoiu Toma.

Adaugă un Comentariu

*