Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » PERICOL: 48% dintre vehiculele controlate în trafic de inspectorii RAR au avut neconformităţi tehnice!

PERICOL: 48% dintre vehiculele controlate în trafic de inspectorii RAR au avut neconformităţi tehnice! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.buzznews.ro)

Inspectorii Registrului Auto Român au controlat în trafic, în primele şase luni ale acestui an, 35.468 de vehicule, iar în cazul a 48% dintre acestea au depistat cel puţin o neconformitate tehnică. În ceea ce priveşte siguranţa rutieră, procentajul de respingere a fost 37,21%, cu precizarea că 1.758 dintre vehicule prezentau pericol iminent de accident! Directorul general al Registrului Auto Român, George Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

CITEŞTE ŞI: Modelul de cerere privind restituirea taxei auto fără proces!

În judeţul Dâmboviţa, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 1.015 vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 113 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, în special din cauza defecțiunilor majore sau periculoase la sistemul de frânare și la direcție, iar 46% au fost respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere. Inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate. În aceste situații, una dintre măsurile luate de Poliţia Rutieră constă în reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor oprite, 65,81% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 1,77% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false). În urma testărilor efectuate, pentru 13,81% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depășiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante. În urma controalelor mixte desfășurate în județul Dâmboviţa de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră în primele 6 luni ale acestui an, au fost aplicate 671 sancțiuni, au fost reținute 4 permise de conducere și 518 certificate de înmatriculare.

Adaugă un Comentariu

*