Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PERICOL: 50% dintre maşinile verificate în trafic aveau neconformităţi tehnice!

PERICOL: 50% dintre maşinile verificate în trafic aveau neconformităţi tehnice! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: jurnalmm.ro)

Registrul Auto Român a verificat în trafic, anul trecut, 76.678 de vehicule, iar la 50% dintre acestea inspectorii RAR au depistat cel puţin o neconformitate tehnică. Procentajul de respingere din punct de vedere al siguranţei rutiere a fost 37,42%.

Directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Cert este că 3.781 dintre maşinile verificate în trafic în 2016 (5%) prezentau pericol iminent de accidente, având defecţiuni grave la sistemele de frânare şi direcţie, la punţi şi fuzete. În Dâmboviţa, situaţia este şi ma gravă, procentul vehiculelor care prezentau pericol iminet de accident fiind 11,41%, respectiv 287 maşini din cele 2.516 supuse controlului.

S-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român. În urma controalelor mixte desfășurate în județul Dâmboviţa de către Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, pe parcursul anului 2016, au fost aplicate 1.669 sancțiuni, au fost reținute 10 permise de conducere și 1.179 de certificate de înmatriculare, se arată într-un comunicat remis de RAR.

Adaugă un Comentariu

*