Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PERICOL: Cad stânci pe DN1, Ploieşti-Braşov, în zona Nistoreşti! Autorităţile caută soluţii

PERICOL: Cad stânci pe DN1, Ploieşti-Braşov, în zona Nistoreşti! Autorităţile caută soluţii 

Foto: www.observatorulph.ro

Pericol pe DN1, în zona Nistoreşti, la km 99+100! Potrivit ISU Prahova, cad pietre de pe versantul din partea dreaptă a drumului, în sensul de mers Ploieşti – Braşov. Roca slab calcaroasă a devenit instabilă ca urmare a ploilor din ultima perioadă. Zona a fost semnalizată cu indicatoare rutiere corespun zătoare.

Din analiza efectuată la faţa locului, a rezultat că nu se poate interveni pirotehnic pentru înlăturarea celor două stânci din care cad pietre de diferite dimensini pe carosabil, întrucât s-ar putea amplifica fenomenul de dislocare.

„Comisia a propus ca soluţie imediată, instalarea de către o firmă specializată de plase de protecţie, care să preîntâmpine căderea stâncilor pe partea carosabilă. Fenomenul de cădere de pietre va fi monitorizat”, informează ISU Prahova.

Soluţiile tehnice de consolidare care se impun vor fi adoptate după consultarea studiului geotehnic existent, sau după executarea, în regim de urgenţă, a unui noi studiu geotehnic.

Adaugă un Comentariu

*