Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » PERICOL: Podul de la Pucioasa peste Bizdidel stă să pice! Circulaţia pe drumul naţional spre Sinaia va fi restricţionată

PERICOL: Podul de la Pucioasa peste Bizdidel stă să pice! Circulaţia pe drumul naţional spre Sinaia va fi restricţionată 

pod pucioasa 3

Săptămâna trecută, o comisie de la Bucureşti a verificat starea tehnică a podului peste pârâul Bizdidel, pe DN 71, la intrare în oraşul-staţiune Pucioasa, încadrat în anul 2013 în clasa celor care nu asigură condiţiile minime de siguranţă a circulaţiei.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, concluziile sunt dramatice, în sensul că acest pod poate să se prăbuşească oricând. Prin urmare, se vor pune în aplicare mai multe măsuri care să preîntâmpine producerea unui eveniment tragic. Pentru început, se vor impune restricţii de tonaj. De asemenea, de acum înainte, circulaţia se va desfăşura alternativ, pe un singur sens, astfel încât să nu se regăsească pe pod două autovehicule de mare tonaj în acelaşi timp.

Totodată, s-a luat în calcul şi devierea circulaţiei, prin Lăculeţe-Vulcana Pandele-Brăneşti-Pucioasa, însă traseul alternativ nu va putea fi parcurs de maşinile de tonaj, fiindcă nu au cum să treacă pe sub podul CFR din zona fostei fabrici Textila Bucegi. În atare situaţie, vehiculele agabaritice ar trebui să circule prin Pucioasa Sat, ceea ce înseamnă alte probleme, fiindcă există o serie de podeţe care nu vor rezista. S-a discutat, evident, şi despre execuţia unui pod provizoriu, aşa cum s-a procedat la Ioneşti, însă nici acesta nu va putea fi construit curând.

„Consider că trebuie găsită o soluţie şi pentru un sprijin financiar pentru a reface cât de cât drumul judeţean, şi pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru începerea unei investiţii urgente”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

De menţionat că nu mai prezintă siguranţă în exploatare nici podul peste râul Ialomiţa, de la ieşirea din oraşul Pucioasa, spre Fieni.

Adaugă un Comentariu

*