Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 24, 2022
Sunteți Aici Home » POLITIC » PETIŢIE: România cere Schengen! 40.000 de semnături depuse la Parlamentul European

PETIŢIE: România cere Schengen! 40.000 de semnături depuse la Parlamentul European 

victor negrescu

Organizaţia PES Activists România a depus în această săptămână, la Parlamentul European, peste 40.000 de semnături strânse în cadrul campaniei naţionale „Romania cere Schengen”, demarată pentru a sprijini demersurile oficiale ale Președinției și Guvernului în direcția integrării ţării noastre în acest spaţiu european de liberă circulaţie, la următorul Consiliu de Justiţie şi Afaceri Interne ce va avea loc în luna octombrie.

În textul petiţiei, iniţiatorii sublinează faptul că România îndeplineşte de peste 3 ani criteriile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi solicită Parlamentului European şi Comisiei Europene sprijinul pentru generarea unui consens politic care să permită integrarea României la această zonă de liberă circulaţie.

„Autorităţile române au depus eforturi importante în a asigura securitatea frontierelor externe ale Uniunii Europene şi au capacitatea de a menţine siguranţa acestei zone de liberă circulaţie. În acest sens, demersul vine să susţină eforturile depuse de instituţiile din România şi decidenţii politici pentru integrarea țării noastre în spaţiul Schengen şi caută să reitereze explicit sprijinul Parlamentului European pentru aderarea României la această zonă europeană de liberă circulaţie”, a precizat europarlamentarul Victor Negrescu – preşedintele PES Activists România.

Răspuns la PETIŢIE: România cere Schengen! 40.000 de semnături depuse la Parlamentul European

  1. Cocuta

    Criteriile de aderare tin si de etca! Coruptie, plagiat, etc! Cat timp acestea exista, Romania nu va fi admisa in Schengen pt ca tarile membre nu au incredere in sistemul politic romanesc!

     

Adaugă un Comentariu

*