Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 29, 2020
Sunteți Aici Home » DEZVĂLUIRI » PETRU BLANDA FACE VICTIME ȘI ÎN JUSTIȚIA ARGEȘEANĂ! O judecătoare de la Curtea de Apel Pitești a fost exclusă din magistratură

PETRU BLANDA FACE VICTIME ȘI ÎN JUSTIȚIA ARGEȘEANĂ! O judecătoare de la Curtea de Apel Pitești a fost exclusă din magistratură 

magistrat

Motivul invocat: încercarea de a interveni într-un dosar instrumentat de un coleg de breaslă. Pentru Veronica Bădescu mai există o singură șansă de a nu pierde o carieră de câțiva ani buni în magistratură: recursul înaintat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Investigaţiile reporterilor „Ancheta” au scos la iveală o poveste extrem de încâlcită, cu ramificaţii în justiţia prahoveană şi cu legături strânse cu celebrul dosar care a trimis-o după gratii pe judecătoarea Maria David pentru o şpagă de 200.000 de euro.

În urmă cu doi ani – susţin sursele noastre – Veronica Bădescu l-a cunoscut pe judecătorul Viorel-Mihai Tudoran, de la Curtea de Apel Ploieşti, sosit la Piteşti într-un soi de campanie „electorală” pentru obţinerea unui post în CSM. Specializat în penal, magistratul ploieştean se număra la vremea respectivă printre cei care aspirau să devină membri în Consiliul Superior al Magistraturii din partea judecătorilor cu grad de curte. Viorel-Mihai Tudoran a reuşit să intre în CSM, pentru o vreme luându-i locul lui Cristi Dănileţ.

Numele lui Viorel-Mihai Tudoran a devenit însă celebru în lumea justiţiei în momentul în care judecătoarea Maria David, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost acuzată că a luat 200.000 euro mită de la un un anume Petru Blanda, om de afaceri dâmboviţean, pentru a-i aranja acestuia un proces în care era judecat pentru evaziune fiscală de un complet al Curţii de Apel Ploieşti din care făcea parte şi Tudoran.

Lector la Universitatea „Spiru Haret” din Râmnicu Vâlcea, Veronica Bădescu are o mătușă, la rândul ei profesoară, care la un moment dat a vrut să înființeze un liceu privat. În demersurile pentru înfiinţarea unităţii de învăţământ, cele două doamne au pornit în căutarea unui spaţiu pentru liceul particular şi astfel l-au cunoscut pe acelaşi afacerist Petru Blanda, patronul firmei de construcții Ecprod Târgoviște, proprietar al unui imobil din Râmnicu Vâlcea, cu care s-au aşezat la masa negocierilor, însă tranzacţia nu s-a concretizat. Petru Blanda avea însă probleme mari cu justiţia, mai ales că primise o condamnare de trei ani închisoare chiar de la judecătorul Viorel-Mihai Tudoran şi spera să primească acceptul pentru revizuirea în proces.

În timpul negocierilor cu Veronica Bădescu privind spaţiul din Vâlcea, se pare că ar fi avut loc și o discuție referitoare la ajutorul pe care i l-ar fi putut da la Curtea de Apel Ploiești pentru ca dosarul său să intre la revizuire și să poată scăpa de pușcărie. Nu de alta, dar şi Veronica Bădescu se cunoştea cu judecătorul Viorel-Mihai Tudoran.

Cel mai probabil, după conversaţia cu omul de afaceri, Veronica Bădescu ar fi avut o discuţie cu judecătorul de la Ploieşti, dialogul cu acesta fiind interpretat ulterior ca tentativă de imixtiune a magistratului de la Piteşti în dosarul judecat de colegul său de breaslă. Potrivit surselor, Viorel-Mihai Tudoran nu ar fi complet străin de modul în care CSM a aflat de gestul Veronicăi Bădescu, imediat ce informaţia a ajuns la vârful magistraturii din România fiind trimisă la Piteşti inspecția judiciară pentru a o interoga pe judecătoare. După discuții prelungite și declarații, completul de la CSM a executat-o scurt pe Veronica Bădescu, dând-o afară din magistratură. Până la judecarea recursului de la ÎCCJ, ea este suspendată din activitate.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*