Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Petru Fabian – „regele” alcoolului în Dâmboviţa, prins în corzile DNA

Petru Fabian – „regele” alcoolului în Dâmboviţa, prins în corzile DNA 

Afacerile cu alcool din Dâmboviţa se află de mai multă vreme în atenţia DNA. Fabian Petru a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârşirea a două infracţiuni de evaziune fiscală. Alături de el, şi Alina Mihaela Oneaţă, administrator şi director economic al societăţii Tonico General Com, patronată de Fabian. Prejudiciul estimat de procurori adus la bugetul statului  se ridică la peste 3 milioane de euro. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada iulie – octombrie 2005, în calitate de administratori ai S.C. TONICO GENERAL COM S.R.L. Târgovişte (societate cu obiect de activitate fabricarea băuturilor alcoolice), pentru a da o aparenţă de legalitate cantităţii de alcool pur pe care au comercializat-o, inculpaţii Fabian Petru şi Oneaţă Mihaela Alina au evidenţiat în contabilitate firmei că au achiziţionat cantitatea de aproximativ 1,8 milioane litri băuturi alcoolice pe baza a 80 de facturi fiscale emise în numele unui furnizor fictiv.

Totodată, în perioada decembrie 2004 – octombrie 2005, inculpaţii au evidenţiat în contabilitatea aceleiaşi firme cheltuieli fictive pe baza a 185 de facturi fiscale emise în numele a trei furnizori fictivi în care au consemnat date nereale referitoare la achiziţia unor produse şi servicii (băuturi alcoolice, mere industriale şi lucrări de reparaţii).Prejudiciul total cauzat bugetului statului este de 11.526.502 lei (aproximativ 3.179.900 euro calculat la un curs mediu de referinţă din perioada infracţională) reprezentând accize, impozit pe profit şi TVA.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor şi au chemat în judecată S.C. TONICO GENERAL COM S.R.L. ca persoană responsabilă civilmente.

Inculpatul Fabian Petru a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, alături de funcţionari din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa, în luna decembrie 2009″, se arată în comunicatul trimis de DNA Ploieşti.

Răspuns la Petru Fabian – „regele” alcoolului în Dâmboviţa, prins în corzile DNA

  1. gilor

    in sfarsit!!!justitia o sa aiba grija sa-l scoata basma curata.

     

Adaugă un Comentariu

*