Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » PLAN: Pas cu pas spre anticipate! Vezi cum vor liberalii să ajungă la putere!

PLAN: Pas cu pas spre anticipate! Vezi cum vor liberalii să ajungă la putere! 

orban 1

Ludovic Orban a dezvăluit astăzi, la Târgovişte, care sunt paşii pe care vrea să îi parcurgă Marele PNL după instalarea la Cotroceni a lui Klaus Iohannis. Liberalii au ca temă principală ce urmează a fi abordată şi dusă până la capăt în Parlamentul României, dacă vor putea, modificarea normelor electorale.

Orban consideră că, după cele întâmplate în Diaspora, este absolut necesară Legea Votului prin corespondenţă, act normativ care ar permite celor peste trei milioane de români plecaţi în străinătate să voteze corect, fără a fi împiedicaţi de cineva să-şi exprime opţiunea politică.

Următorul pas ar fi proiectul privind reducerea numărului de parlamentari. De la aproape 600 câţi sunt acum, până la 300-330.

„Vrem să modificăm acest sistem electoral care s-a dovedit a fi defect. Vrem un sistem de vot asemănător cu cel german, dacă tot avem un preşedinte român de etnie germană”, a declarat Ludovic Orban.

Şi, în final, totul va culmina, spune copreşedintele PNL Dâmboviţa, cu declanşarea alegerilor anticipate „care să permită cetăţenilor români să-şi aleagă un parlament reprezentativ, un parlament care să dea fotografia la zi a opţiunii politice a populaţiei”.

Planul pare bine ticluit, dar există destule motive care să nu ducă la punerea sa în aplicare, mai ales dacă majoritarii se opun. Sunt în schimb destule indicii, zvonuri, cum că PSD şi Victor Ponta ar dori să părăsească puterea. Metoda de a intra în opoziţie pentru refacerea imaginii şi a limpezirii apelor interne tulburate de mirajul puterii a tot fost folosită de pardidele care s-au perindat la guvernare.

Adaugă un Comentariu

*