Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, august 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PLÂNGERE: Româncele plecate la cules de roşii în Sicilia sunt exploatate sexual

PLÂNGERE: Româncele plecate la cules de roşii în Sicilia sunt exploatate sexual 

Foto: www.cronicadeiasi.ro

Presa din Italia a prezentat în ultimele zile mai multe anchete referitoare la viaţa grea a mii de românce venite la muncă la cules de roşii în zona Ragusa din Sicilia. Femeile lucrează zi lumină pentru câţiva euro şi sunt exploatate sexual. Publicaţiile italiene relatează că proprietarii fermelor profită de ele, după care le ameninţă că, dacă se vor plânge autorităţilor, îşi vor pierde locul de muncă. Asociaţia Femeilor Românce din Italia a depus o plângere la Procuratura oraşului Ragusa pentru a verifica dacă informaţiile sunt adevărate, relatează Radio România Actualităţi.

„Ca preşedinte a ADRI am considerat de datoria mea să întreprind acest demers”, a declarat Silvia Dumitrache, care a apreciat că informaţiile prezentate sunt de o gravitate extremă.

„Cu toate că Italia este o ţară civilizată în care drepturile fundamentale ale omului sunt garantate, realitatea denunţată merită un răspuns ferm şi decisiv: femei exploatate, şantajate şi violate; bărbaţi ameninţaţi şi exploataţi. Toate aceste abuzuri trebuie să fie oprite. Suntem încrezători în bunul mers al anchetei şi suntem siguri că adevărul va ieşi la iveală”, a spus Silvia Dumitrache, citată de capital.ro.

Adaugă un Comentariu

*