Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PNDR 2014-2020: Contractele mai mici de 15.000 de euro pot fi adjudecate prin atribuire directă

PNDR 2014-2020: Contractele mai mici de 15.000 de euro pot fi adjudecate prin atribuire directă 

solar-agricultura

În urma deschiderii sesiunilor de primire a proiectelor aferente sub-masurilor 4.1 „Investitii în exploatatii agricole” si 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” din PNDR 2014-2020, AFIR aduce o serie de clarificari asupra modalitatii de derulare a procedurilor de achizitii pentru serviciile de consultanta, studii de teren si întocmirea studiilor de fezabilitate/ documentatiilor de avizare a lucrarilor de interventii aferente proiectelor acestor sub-masuri.

Astfel, contractele mai mici de 15.000 EURO, fără TVA, pot fi adjudecate prin atribuire directa. Contractele mai mari de 15.000 EURO, fara TVA, trebuie adjudecate prin procedura de selecţie de oferte, cu aplicarea prevederilor Manualului de achiziţii pentru beneficiarii PNDR, disponibil pe site-ul www.afir.info în cadrul secţiunii „Achiziţii beneficiari privaţi PNDR”. Astfel, beneficiarul va derula procesul de achiziţie cu conditia publicarii în ziar a unei invitatii de participare si primirii de catre beneficiarul privat a minim 3 oferte conforme din punct de vedere tehnic si financiar.

Pentru serviciile mentionate mai sus, procedura de achizitie prin selectie de oferte este exceptata de la derularea on-line. Facem precizarea ca în momentul depunerii Cererii de Finanţare nu va fi luata în calcul achizitionarea serviciilor de proiectare. Acestea se vor achizitiona ulterior, conform procedurilor de lucru pentru PNDR 2014-2020, prin procedura on-line.

Sursa: AFIR

Adaugă un Comentariu

*