Știri, Muntenia-Sud, România|luni, februarie 24, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PNDR 2014-2020: Fondurile europene vor fi monitorizate şi de sfânta sutană!

PNDR 2014-2020: Fondurile europene vor fi monitorizate şi de sfânta sutană! 

Sursa foto: www.revista22.ro

Liderii agricultorilor din România au primit cu surprindere vestea că mai marii Bisericii Ortodoxe Române vor să facă parte din Comitetul de Monitorizare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Înalţii prelaţi motivează cererea argumentând că Biserica s-a implicat şi se implică în promovarea valorilor tradiţionale ale comunităţilor rurale. Dorinţa BOR a fost transmisă liderilor fermierilor din România, care s-au exprimat clar că nu sunt de acord cu implicarea Sfintei Biserici Ortodoxe în problemele politice şi economice. Oricum, după cum se aude, decizia a fost ca şi luată, Liga Asociaţiei Producătorilor Agricoli din România (LAPAR)fiind înştiinţată doar, aşa, de ochii lumii.

Laurenţiu Baciu – preşedintele LAPAR a declarat presei că rolul Bisericii este bine stabilit în societate şi că nu ar trebui să se mai implice şi în alte domenii ce ţin de economic, de fondurile europene.

Pasul spre această colaborare a fost făcut mai de mult, când ministrul Agriculturii – Daniel Constantin şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române – Prea Fericitul Daniel au semnat protocolul de colaborare privind promovarea la sate a măsurilor de sprijinire a agriculturii prin intermediul preoţilor.

Sursa foto: mediafax (Razvan Chirita)

Sursa foto: mediafax (Razvan Chirita)

Răspuns la PNDR 2014-2020: Fondurile europene vor fi monitorizate şi de sfânta sutană!

  1. moshu49

    deh, banu’i ochiul… :(

     

Adaugă un Comentariu

*