Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 19, 2018
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PNDR 2020: Procedura de achiziţii pentru beneficiarii privaţi a fost completată

PNDR 2020: Procedura de achiziţii pentru beneficiarii privaţi a fost completată 

Sursa foto: www.fabricadecarne.ro

Începând cu data de 6 iulie, solicitanții de fonduri europene care vor depune cereri de finanţare prin PNDR 2020 vor fi obligaţi să utilizeze modulul de achiziții on-line al AFIR, aşa cum fac în momentul de faţă beneficiarii şi furnizorii. Până atunci, solicitanţii de fonduri nerambursabile vor derula achiziţiile private conform prevederilor procedurale anterioare: publicarea în ziar a unei invitații de participare și primirea de către solicitant a minim 3 oferte conforme din punct de vedere tehnic și financiar.

Procedura on-line se aplică pentru toate achiziţiile derulate în cadrul PNDR 2020 și este valabilă pentru adjudecarea contractelor de achiziții de servicii, bunuri (cu sau fără montaj) și de execuție de lucrări. În vederea derulării on-line a procedurilor de achiziții, beneficiarii privați, ofertanţii şi, după 06.07.2015, solicitanţii au obligația autentificării pe pagina oficială de internet a AFIR (www.afir.info), în partea superioară a paginii, destinată depunerii on-line.

Contractele mai mari de 15.000 euro fără TVA, trebuie adjudecate prin procedura de selecție de oferte cu condiția publicării pe site-ul www.afir.info a unei invitații de participare, a dosarului cererii de oferte și a primirii on-line de către beneficiarul privat a minim 2 oferte conforme din punct de vedere tehnic şi financiar al ofertanţilor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este de minim 10 zile lucrătoare de la data publicării pe pagina oficială a AFIR.

Pentru contractele mai mici sau egale cu 15.000 euro fără TVA, beneficiarul privat poate opta pentru aplicarea proceduri cu o singură ofertă sau a celei mai sus menționată, dacă dorește aceasta. Este interzisă divizarea achizițiilor de acelaşi tip, respectiv servicii, bunuri sau lucrări a căror valoare depășește 15.000 de euro fără TVA, în contracte mai mici, cu scopul evitării procedurii de selecție de oferte.

Adaugă un Comentariu

*