Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, mai 31, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » PNDR: Finanțare de 15.000 de euro și pentru exploatațiile agricole mici!

PNDR: Finanțare de 15.000 de euro și pentru exploatațiile agricole mici! 

Adrian Ionuţ Chesnoiu - director AFIR

Consultarea publică derulată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în ceea ce privește Ghidul solicitantului pentru submăsura 6.3 3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” din cadrul PNDR 2020 s-a finalizat cu o modificare importantă în favoarea exploatațiilor mici, respectiv diminuarea dimensiunii economice a fermei eligibile de la 8.000 S.O. la 4.000 – 11.999 € S.O. Prin urmare, pot solicita și obține sprijinul nerambursabil de 15.000 de euro și fermele mici.

„Chiar dacă vorbim de exploatații cu dimensiunea economică mică, potențialul acestora nu trebuie subestimat. Aceste ferme pot deveni în câțiva ani competitive și astfel pot contribui direct la dezvoltarea economică a satului românesc”, a declarat Adrian-Ionuț Chesnoiu – director general al AFIR.

Începând cu acestă sesiune, depunerea Cererilor de finanțare pentru sM 6.3 se realizează on-line pe pagina oficială de internet a Agenției, www.afir.info. Această modalitate de depunere a proiectelor vine în sprijinul solicitanților care nu mai sunt nevoiți să meargă la sediul Oficiilor Județene din țară să depună întreg Dosarul cererii de finanțare.

Totodată, în cazul în care, în sistemul electronic al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) nu se pot vizualiza înregistrările efectuate de solicitant în timpul campaniei de depunere a cererilor unice de plată, acesta poate depune o adeverinţă din care
să reiasă toate datele necesare îndeplinirii condiţiilor eligibilitate şi de selecţie aferente sM 6.3, care implică înscrieri la APIA.

Sesiunea din 2017 este deschisă în perioada 3 mai, ora 09:00 – 31 iulie, ora 17:00 sau până la epuizarea fondurilor disponibile. Cererile de finanțare trebuie întocmite conform Ghidului solicitantului și a ultimelor versiuni de documente disponibile gratuit pe pagina de internet a AFIR, www.afir.info.

Adaugă un Comentariu

*