Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » POIIMM: Credite garantate de stat pentru 2.500 de IMM-uri

POIIMM: Credite garantate de stat pentru 2.500 de IMM-uri 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: edu-fonduri.ro)

România, Uniunea Europeană, Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Investiții au încheiat, pe 20 octombrie 2016, documentele aferente Programului Operațional Inițiativa pentru IMM-uri (POIIMM). Cu un buget de 100 de milioane de euro alocat din Fondul European de Dezvoltare Regională, POIIMM sprijină întreprinderile mici și mijlocii prin facilitarea accesului la credite, prin oferirea unei rate de garantare de până la 80%.

„Ce facem azi e un moment important pentru mediul de afaceri din România: IMM-urile reprezintă 90% din totalul firmelor, asigură 60% din totalul locurilor de muncă și au cea mai importantă participare la PIB-ul României. Alocarea va finanța 2.500 de întreprinderi mici și mijlocii cu o valoare totală care va ajunge la 400 de milioane de euro, arată estimările actuale ale specialiștilor. Programul finanțează toate sectoarele, mai puțin cel agricol”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Dîncu la ceremonia de semnare.

La nivel european, Inițiativa pentru IMM-uri a fost lansată în anul 2013.

„Urmează procesul de selectare a băncilor de către Fondul European de Investiții, estimat la 2 luni. Pentru lansarea apelului sunt necesare reuniuni ale Comitetului de Monitorizare al programului și al Comitetului Investitorilor. Prima întâlnire a acestora are loc chiar astăzi, la sediul ministerului”, a precizat Vasile Dîncu.

Adaugă un Comentariu

*