Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 21, 2019
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Poliţia Română a declanşat acţiunea FOC DE ARTIFICII. Nu încălca legea articolelor pirotehnice!

Poliţia Română a declanşat acţiunea FOC DE ARTIFICII. Nu încălca legea articolelor pirotehnice! 

petarde-1

Polițiștii din toată ţara vor acţiona, până în data de 5 ianuarie 2018, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. Se vor efectua controale atât la societăţile comerciale autorizate, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. Atenţie! Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situaţii:
a) între orele 24:00 şi 06:00, cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale;
b) la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri;
c) la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze.
d) la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;
e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;
f) pe drumurile publice deschise circulaiei rutiere, pe aleile pietonale și în spațiile deschise cu aglomerări de persoane;
g) la o distanță mai mică de 500 de metri de păduri.

Totodată, în conformitate cu legislația în vigoare, este permisă organizarea de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile 3 şi 4 numai în condiţiile în care există acordul primăriei, al inspectoratului pentru situaţii de urgenţă judeţean şi avizul inspectoratului judeţean de poliţie pe a cărui rază se execută jocurile respective.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Sursa: IPJ Călăraşi

Răspuns la Poliţia Română a declanşat acţiunea FOC DE ARTIFICII. Nu încălca legea articolelor pirotehnice!

 1. dezgustatul

  Toate bune si frumoase, dara nu raman simple declaratii de intentie…
  Nu mai departe de anul trecut, in perioada sarbatorilor de iarna, am vazut personal, de nu stiu cate ore, cum bravii reprezentanti ai Politiei Locale vorbeau si radeau cu pofta impreuna cu unul dintre „sefii” traficului de artificii de la Piata 1 Mai din Targoviste.
  La numai cativa metri mai incolo, niste brave vanzatoare tuciurii te imbiau in gura mare sa cumperi respectivele produse.
  Deci, atata vreme cat „si” mai bravii reprezentanti ai respectivei pretinse „Politii Locale” (eu i-asi numi simplu gardieni, fiindca nu sunt nici scoliti, nici… nimic, iar „confuzia” cu adevarata Politie este extrem de neavenita !) au o vedere si un auz atat de diferite de cele ale cetatenilor normal constituiti (…), asemenea materiale pirotehnice se vor vind in continuare sub nasul lor de copoi expirati, dar platiti din banul public…

   

Adaugă un Comentariu

*