Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Politică de mucava

Politică de mucava 

ion obagilaŞi minunea s-a întâmplat! PNL Dâmboviţa s-a întors la conducerea impusă de Bucureşti. Cezar Preda este generalul, fost PDL, trimis să legene pe picioare organizaţia care ieşise din amorţire la alegerile din 5 iunie, dar nu suficient pentru a face faţă dinozaurului politic numit PSD.

Şi cum liberalii sunt de felul lor boemi, cu siguranţă prima întâlnire cu presa o vor avea la toamnă. Acum, suntem în vacanţă. Nu îşi ling rănile, fiindcă nu au. Mulţi lideri locali au ştiut să se ferească de muşcătura social-democraţilor. Au stat mai pe margine. Au privit cum sunt înfrânţi, aşteptând momentul când centrul îi va transforma din nou în paşalâc.

Este clar că, la alegerile parlamentare din toamnă, PSD-ul va mărşălui aproape singur prin judeţ. Chiar dacă, deocamdată, nici la ei nu se ştie cine sunt oamenii de ispravă care vor candida pentru Parlament. Valoarea se măsoară în cifre cu multe zerouri. Cu cât eşti mai bazat, cu atât ai mai multe şanse să prinzi un loc. Restul, adică, dăruire, har, patriotism, iubire de ţară, dorinţă de a face bine, e vrăjeală…

Cine ştie, poate vine vreo surpriză, ceva de genul „Salvăm Dâmboviţa de haitele interesului”. Aştept. Ar mai fi timp.

În toamnă, vor intra în luptă legiunile de primari. Ele vor face jocul. Doar un reprezentant trimis de Dumnezeu ar putea să facă faţă potopului roşu. Din câte se aude, este exclus ca divinitatea să delege pe cineva pentru a schimba macazul, pentru a destabiliza PSD-ul şi a mătura PNL-ul. Rămânem cu ce avem şi cu speranţa că vom mai găsi pe piaţă şi un pic de bine.

Mergem înainte. Eventual, vor apărea aşa, de culoare şi rost de înjurătură, perdanţii arhicunoscuţi, care s-au târât precum râmele cam prin toate partiduleţele posibile. Nu le dau numele, nu merită. Oricum, nu se lecuiesc. E mania lor.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*