Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 8, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Politica, o bucătărie proastă

Politica, o bucătărie proastă 

ion obagila 1Chiar dacă ne aflăm în toiul iernii scena politică este deosebit de fierbinte. Se găteşte mai mult în spatele bucătăriei, pe plită, afară. Se pune pe foc orice, numai de foame să ţină. Nu sunt astea rosturile esenţiale ale politicii, dar la noi se obişnuiesc gustări la minut, cu ce ne pică în mână, să nu fie pierdut momentul.

Dinspre PSD se aud zvonuri că s-ar produce marea schismă, ar fi a doua din nouăzeci încoace. Se rupe partidul pe motive de orgoliu, de aroganţă, de lipsă de colaborare. Nu sunt şorţuri pentru toată lumea. Geoană vrea să scoată de la cuptor Noul PSD. De ce vrea să-l catalogheze aşa, nimeni nu ştie. Până la urmă, în compoziţie intră aceeaşi fasole fâsâită pe care o cunoaştem şi o tot vedem crescând aiurea prin Parlament. Aceleaşi ingrediente arse de mofturi, uscate la soarele indiferenţei, dar bine înfipte cu rădăcinile în ogorul interesului.

Victor Ponta, cu şorţul în faţă şi linguroiul de premier în mâna stângă, aşa, ca să dea bine la imagine, nu ştie ce să mai tranşeze, cui să-i ia gâtul, pe cine să mai pună la proţap. Peste tot miroase a trădare. A sărit capacul la oală! Nici ajutorul de bucătar, social-democratul Liviu Dragnea nu mai are reţete credibile. Găteşte în locuri ascunse. Oricum, a fost acuzat de unii colegii că joacă la două cazane cu aceleaşi condimente. Nu se ştie clar dacă îi mai prieşte supa făcută după reţeta lui Ponta sau a scornit el un altfel de borş pe care îl consideră mai sănătos. Va fi scuipat curând.

Liberalii tac. Aşteaptă să vadă ce fum va ieşi pe hornul bucătăriei de la Cotroceni. Să vadă ce specialităţi găteşte Iohannis. Până acum au mâncat doar covrigi. Este adevărat fragezi, dar tot simpli. Ar vrea şi ei, liberalii, ceva cu susan, cu mult mac sau de ce să nu treacă la ciolan în toată regula. Ar fi nevoie doar de o juma de kil de moţiune. Piperul l-ar asigura cică pesediştii trădători.

Asta-i politica românească! Bucătari buni puţini sau nebăgaţi în seamă, dar inşi puşi doar pe halit bucatele ţării, cu nemiluita.

Adaugă un Comentariu

*