Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Polul Auto Muntenia primește finanțare europenă în valoare de 68,5 milioane de lei

Polul Auto Muntenia primește finanțare europenă în valoare de 68,5 milioane de lei 

polul auto 2

În data de 23 ianuarie, la Piteşti s-a semnat actul adiţional pentru acordul de parteneriat privind pachetul integrat de proiecte al Polului Auto Muntenia, prin care Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a devenit membră în Consiliul Director. Promotorii constituirii polului de competitivitate în domeniul automobilelor sunt SC Renault Technologie Roumanie SRL şi SC Automobile Dacia SA, se arată într-un comunicat al ADR Sud Muntenia.

Prezent la ceremonia de semnare a documentului, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a mulţumit pentru invitaţia de a participa la procesul decizional în cadrul acestui proiect atât de important pentru regiunea noastră, declarând că „în calitate de membră în Consiliul Director al Polului Auto Muntenia, Agenţia se va implica cu toată expertiza pe care o deţine în acest proiect, contribuind cât mai mult la consolidarea mediului de afaceri din regiunea noastră”.

Acesta a mai adăugat că „suntem în pragul debutului unui nou ciclu financiar 2014 – 2020, iar aşteptările societăţii româneşti faţă de noile Programe operaţionale sunt foarte mari. Noi sperăm ca, folosind toată experienţa din toate domeniile, la toate nivelurile, naţional şi regional, să pornim de la începutul celui de-al doilea semestru depunerea de proiecte, astfel încât să absorbim cât mai multe fonduri”.

În cea de-a doua jumătate a lunii decembrie 2013, Autoritatea de Management pentru POS CCE a aprobat spre finanţare pachetul integrat de proiecte depus de Polul Auto Muntenia, care a obţinut un scor total de 104,5 puncte, în urma evaluării tehnice şi financiare. Proiectele vor primi un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 68,5 milioane de lei.

Adaugă un Comentariu

*