Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 19, 2018
Sunteți Aici Home » OPINII » Pompăm bine şi uscăm buzunarele clientului!

Pompăm bine şi uscăm buzunarele clientului! 

ion obagila 1După luni de tăcere la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, reprezentanţii presei au avut ocazia să rămână muţi de uimire, când directorul Adrian Dumitru a anunţat că societatea pe care o conduce a înregistrat, la finele anului 2016, un profit net de peste 90 de miliarde de lei vechi! „Să moară lupul”, a şuierat, printre dinţi, un coleg, când a auzit minunea!

Păi, noi ştiam că, onor, Compania de Apă are mari probleme, o paşte insolvenţa, falimentul, se zbate în lipsuri, o pândesc corecţiile financiare… Başca banii grei pe care trebuie să-i dea directorilor care au fost eliminaţi din schemă. Şi, dintr-o dată, a ajuns societatea pe culmea fericirii. Are profit!

A înşirat fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, acum şef la Compania de Apă, o grămadă de indicatori depăşiţi. Parcă se trezise Ceauşescu! Adrian Dumitru nu se mai oprea din citit. Acum, dintr-o dată, suntem tari. Niagara! O fi vreo legătură între cotizaţiile plătite de primăriile din judeţ pentru mărirea capitalului social şi profitul înregistrat? Răspunsul ar fi că un asemenea beneficiu nu s-ar fi putut strânge decât din preţul umflat la apă şi canal. Suntem fruntaşi în ţară la acest capitol şi ne mândrim cu asta! Pompăm bine şi uscăm buzunarele clientului!

Mai nou, se pregăteşte şi aranjarea celor 13 localităţi scăpate în zona liberă numită Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canal. Au beneficiat până acum de un preţ blând, just. Gata cu ghişefturile!

Aşadar, stăpânul îşi impune punctul de vedere. Nu are ce căuta economia de piaţă în aceeaşi ogradă a Consiliului Judeţean! Ori acceptaţi cât vă punem noi în cârcă, ori faceţi setea! Ce atâta cerere şi ofertă! Luaţi de vă săturaţi! Cu apă! Oricum, Serviciul Public Judeţean de Apă şi Canal va pieri dizolvat în Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

Am ajuns să plătim apa mai scump decât energia electrică. Deja, în Târgovişte, sunt oameni care dau mai mult la casieria Companiei de Apă decât la Electrica! Trăim ca în Arabia, noi care avem puzderie de izvoare şi râuri încât, dacă ar fi fost interes şi implicare, ar fi trebuit să primim apă gratis. Dar, nu ar mai fi fost profit, ca acum. Nu ar mai fi lăfăială. Trai pe vătrai!

Am înţeles că directorii din companie au salarii ce sar de suta de milioane pe lună! Li se adaugă membrii Consiliului de Administraţie, aleşi pe sprânceană… politică. Şi ei câştigă frumuşel de pe urma noastră, a proştilor care le înghiţim logica picăturii.

Compania de Apă are profit. S-a spus clar! Dar ce, ne încălzeşte treaba asta pe noi, oamenii simpli? Deloc! Ar fi fost cazul, după o asemenea emoţie expusă public, să ne anunţe aleşii barosani, de dragul votului primit, că vor mai scădea tarifele. Cred eu că rostul acestei societăţi ar fi acela de a avea grijă de cetăţeni, de bunăstarea lor, de civilizaţie, de sănătate, nu să cadă în vraja profitului, a prosperităţii personale!

Compania de Apă este precum un vapor de lux care îşi schimbă echipajul bine remunerat, din patru în patru ani. Nu i-am mai luat în considerare pe cei care au mai scăpat prin calele interesului de grup. Stau şi ei pe acolo, toleraţi şi supuşi. E apă pentru toată lumea!

Ion Obăgilă

Răspuns la Pompăm bine şi uscăm buzunarele clientului!

  1. boby

    Capitalismul monopolist de stat sfiideaza legile economiei de piata! Vrei alt furnizor?! Nexam! N-ai cum sa-l schimbi!La Pucioasa, am facut o infectie ocuara de la apa potabila cu care m-am spalat pe ochi! Cui sa te plangi? Poate la DIICOT?

     

Adaugă un Comentariu

*