Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 20, 2018
Sunteți Aici Home » OPINII » Popor dezamăgit caut lider!

Popor dezamăgit caut lider! 

ion obagilaPartidul Social Democrat a ajuns la o răscruce de vânturi. Pe bune!PSD, odată cu retragerea intempestivă, brutală, a lui Victor Ponta din fruntea formaţiunii, până ce se lămureşte treaba cu acuzaţiile dure venite din partea DNA, a rămas fără conducere. Liviu Dragnea este şi el destul de atins de neîncredere şi suspiciune. Alte capete luminate, cu excepţia Rovanei Plumb, nu prea se mai văd prin ograda social-democraţilor.

Intenţia doamnei de fier a partidului de a ţine PSD-ul unit, măcar până trece furtuna, este de lăudat, dar să vedem cu cine o va face. Se pare că lui Liviu Dragnea nu prea îi convine ideea preluării frâielor PSD de către Rovana Plumb. Nici baroneilor care sunt în aceeaşi bărcuţă cu Dragnea nu le pică bine soluţia de avarie. Dar, dacă întorci lucrurile pe toate părţile şi cauţi atent prin grădina PSD, nu o să găseşti pe nimeni mai în vână decât Rovana Plumb. Mesajul ei de unitate şi regrupare a prins în teritoriu, dar există destule bisericuţe în partid care nu ştiu cum să se replieze. Nu le funcţionează busola. Mulţi primarii social-democraţi se simt părăsiţi, abandonaţi în mijlocul urgiei. Edilii adunaţi de pe la PDL regretă acum pasul făcut şi se gândesc cum să îndrepte greşeala de a schimba vaporul politic.

Constat, cu tristeţe, că România se află într-o criză gravă de lideri politici. Nu mai avem pe cine să urmăm. Cui să-i acordăm încrederea şi speranţele noastre. Pe scenă, au mai rămas în picioare, pe partea de centru-stânga, doi oameni capabili să menţină încrederea populară, entuziasmul, zvâcul de care au nevoie partidele pentru a trăi: Rovana Plumb de la PSD şi Gabriel Oprea, preşedintele UNPR. În rest, bate vântul.

Dreapta, cu excepţia şefului statului – Klaus Iohannis, nu mai are pe nimeni. Se luptă Alina Ghorghiu pentru capacitarea maselor, pentru a spori încrederea cetăţenilor în politica liberală, dar fără prea mult succes. Liberalismul are iz de amestecătură. Încă este ceva nedefinit. Nu s-au limpezit apele…

Adaugă un Comentariu

*