Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » POR: Apeluri de proiecte în valoare de 96,4 milioane euro pentru iluminat public de calitate

POR: Apeluri de proiecte în valoare de 96,4 milioane euro pentru iluminat public de calitate 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: mediad.publicbroadcasting.net)

Ministrul delegat pentru fonduri europene, Marius Nica, a semnat astăzi, 8 ianuarie 2018, ordinul pentru lansarea a trei apeluri de proiecte, în valoare totală de 96,4 milioane de euro, pentru creșterea eficienței energetice în iluminatul public.

Se au în vedere investiții publice care cuprind înlocuirea cu lămpi cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață a lămpilor vechi, consumatoare de energie, reabilitarea instalațiilor electrice (stâlpi, rețele etc.), instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public, crearea/ extinderea/ reîntregirea sistemului de iluminat public în localitățile urbane, utilizarea surselor regenerabile de energie, precum și realizarea de strategii pentru eficiență energetică (ex. strategii de reducere a CO2) pentru proiecte finanțate din POR 2014 – 2020.

Unitățile administrativ-teritoriale din mediul urban, din municipiul București și sectoarele sale pot depune cereri de finanțare timp de 6 luni, începând cu 18 februarie (ora 10:00) prin sistemul MySMIS2014. Valoarea proiectelor trebuie să fie cuprinsă între 100.000 și 5 milioane de euro, 85% (80% pentru regiunea București-Ilfov) fiind suportată din fonduri europene.

Adaugă un Comentariu

*