Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 7, 2021
Sunteți Aici Home » SOCIAL » POT AJUTA? “Ambasadorii talentului” au preluat scrisorile de acreditare

POT AJUTA? “Ambasadorii talentului” au preluat scrisorile de acreditare 

ambasadorii talentului

MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au lansat cea de-a noua editie a Programului MOL pentru promovarea talentelor „Pot ajuta?”, prin care vor fi acordate finantari cu valoare totala de 290.000 de lei tinerilor sportivi si artisti. In premiera, programul va fi promovat de noua ambasadori, care au fost acreditati la evenimentul de lansare.

Noua tineri cu activitate prestigioasa pe plan national au fost acreditati pe o perioada de un an drept ambasadori ai Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?”. Noul „corp diplomatic” al talentului este coordonat de patinatorul de viteza Emil Imre, tanar ambasador sportiv al Romaniei la jocurile olimpice de tineret din China 2014, sustinut si el la editia precedenta a programului „MOL – Pot ajuta?”.

„Perseverenta si munca sunt premisele obtinerii de rezultate, atat in sport cat si in arta. MOL Romania isi urmeaza misiunea de a fi un sprijin constant pentru tinerii talentati, cu un program inceput in urma cu mai bine de opt ani. Ne propunem sa ramanem un partener de incredere, pe termen lung, pentru ca stim ca nu exista scurtaturi in drumul spre performanta. Acesti tineri consacra timp si efort pentru a atinge excelenta, demonstrandu-ne tuturor ca, pe langa inzestrare si talent, rezultatele vin ca urmare a disciplinei, concentrarii si daruirii”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL Romania.

”Dupa opt editii consecutive, multi tineri sportivi si artisti au castigat experienta in managementul propriilor valori, au invatat sa conceapa un dosar de candidatura si au inteles responsabilitatea financiara. Aceasta experienta acumulata sta la baza initiativei lor de a contribui la promovarea programului prin calitatea de ambasador al talentului. Este poate cea mai mare reusita a programului de pana acum”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

La evenimentul de lansare au participat mai multi campioni sustinuti la precedentele editii ale programului „MOL – Pot ajuta?”, precum si membri ai juriului: Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic la canotaj si Doina Sava, antrenor al loturilor nationale de natatie. Acestia au vorbit despre utilizarea si necesitatea finantarii primite pentru dezvoltarea sportiva si artistica.

Pe langa Emil Imre, ambasadorii programului sunt: Andrei Gafita – campion national la 10 km mars; Bernadett Balint – medaliata cu bronz la Campionatele Mondiale de tenis de masa pentru juniori; Bandi András – fotograf; Amalia Tataran – vicecampioana europeana la spada; Mara Pruna – compozitoare; Cosmin Marinescu – balerin; Mihaela Marculescu – jucatoare de tenis; Mircea Dumitrescu – violinist si Catalina Grecu – pianista.

Programul ofera 290.000 lei in sprijinul participarii la concursuri sau achizitiei de echipamente si materiale pentru tinerii sportivi si artisti cu varste intre 8 si 18 ani, respectiv pentru categoria 18+.

In cei opt ani de existenta continua ai programului, MOL Romania a acordat finantari in valoare de aproape 2.000.000 de lei unui numar de 1.700 de sportivi si tineri artisti din toata tara. In 2013, beneficiarii au fost premiati sau au obtinut locuri cu punctaj privind clasamentele nationale si internationale la mai mult de 500 de campionate, cupe si competitii nationale, si la peste 180 de competitii internationale, campionate si cupe continentale sau mondiale.

Adaugă un Comentariu

*