Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iulie 8, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » POȚI ȘI TU SĂ AJUȚI! Proiect social unic în județ, la un pas să fie blocat de indiferența autorităților

POȚI ȘI TU SĂ AJUȚI! Proiect social unic în județ, la un pas să fie blocat de indiferența autorităților 

poti si tu comisani

Anul trecut, viața de chin a unor tineri care au crescut la casa de copii lor s-a transformat într-una normală datorită unei asociații umanitare care le-a întins o mână de ajutor, iar acum se bucură de căldura unui cămin, împreună cu familia după care au tânjit întotdeauna.

Excluși de societate, abandonați de părinți și uitați de autorități, Gabriela, Georgiana, Nina și cei doi Ionuț au învățat ce înseamnă să ai aproape oameni care își fac griji pentru tine atunci când îți este rău, oameni care se bucură cu tine atunci când reușești, oameni care luptă împreună cu tine ca să-ți poți croi un drum în viață.

VEZI VIDEO

Clărirea care a adăpostit sediul administrativ al fostului CAP din comuna Comișani a fost transformată într-un cămin primitor. Este locul pe care acești tineri marginalizați de societate îl numesc acasă! Totul a început în februarie 2012, atunci când două surori au decis să înființeze Asociația Umanitară ”Poți și tu”.

La școala specială, fetele au învățat croitorie și băieții tâmplărie. În ciuda problemelor de sănătate, cei cinci tineri ar putea să profeseze în domeniile în care s-au pregătit. Din păcate, niciun angajator nu este dispus să le acorde o șansă.

Într-adevăr, dacă nu am fi știut dinainte povestea acestor tineri, am fi pariat cu oricine că trăiesc împreună de o viață, nu doar de un an, fiindcă păreau cu toții atât de fericiți. Familia ”Poți și tu” din comuna Comișani nu este unită printr-o legătură de sânge, ci prin dragoste, sentiment pe care Gabriela, Georgiana, Nina și cei doi Ionuț l-au descoperit după o viață de suferință. Cu mândrie, ne-au arătat micro ferma zootehnică, grădina de legume și lucrurile de finețe pe care le realizează împreună cu ”mama Flori”.

Povestea ”Poți și tu” va avea un final fericit numai dacă acești tineri care învață pas cu pas ce înseamnă fericirea vor fi sprijiniți de noi toți. Cu fiecare zi ce trece, familia ”Poți și tu” din comuna Comișani se confruntă cu mari probleme financiare. În momentul de față, sunt la un pas de a fi evacuați din casă, fiindcă nu au plătit chiria de mai multe luni.

15.000 de lei! Atât costă în momentul de față fericirea unor tineri care nu au cunoscut până în anul 2012 decât umilința și stă în puterea noastră să-i ajutăm. Dacă toate societățile comerciale din județ ar alege să sponsorizeze proiectul social de la Comișani, familia ”Poți și tu” ar depăși problemele cauzate de lipsa banilor, iar firmele respective vor scădea toate aceste cheltuieli din impozitul pe profit datorat statului. Cu alte cuvinte, nu ar pierde absolut nimic. Dimpotrivă, ar câștiga respectul unor tineri și ar face și o faptă bună în fața lui Dumnezeu.

”Mama” Flori și sora acesteia au apelat și la bunăvoința autorităților locale și a parlamentarilor de Dâmbovița cărora le-au cerut să se implice pentru reușita proiectului social de la Comișani. Până acum însă, factorii de decizie din județ nu au dovedit că pot și ei să ajute.

Omule, nu fii indiferent în fața durerii acestor tineri. Poți și tu să ajuți! Haideți dă nu-i lăsăm pradă neprevăzutului, haideți să le dăm o șansă la o viață normală!

CONT PENTRU DONAȚII: RO60BTRL01601205792291XX, deschis la Banca Transilvania pe numele Chirilescu Lucica.

Adaugă un Comentariu

*