Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Poveste de Crăciun la Penitenciarul Mărgineni

Poveste de Crăciun la Penitenciarul Mărgineni 

În demersul recuperativ al persoanelor private de libertate, un important element de sprijin îl constituie menţinerea legăturii cu familia sau cu mediul de suport.

Din aceste considerente, dar şi pentru că sărbătorile de iarnă trebuie să fie motiv de bucurie pentru toţi copiii, Penitenciarul Mărgineni, face parte din proiectul  «Poveste de Crăciun», derulat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor în colaborare cu Societatea Română de Radio.

Activităţile prevăzute în proiect constau în înregistrarea audio a unor poveşti spuse de patru persoane private de libertate, încarcerate la Penitenciarul Mărgineni, pentru copiii lor minori.
Înregistrările audio vor fi expediate atât copiilor beneficiari cât şi Direcţiei Reintegrare Socială din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care, împreună cu reprezentanţii Societăţii Române de Radio vor juriza înregistrările în vederea stabilirii câştigătorilor la cele  două categorii: «Cea mai emoţionantă poveste» şi «Cel mai bun povestitor».

„Obiectivul principal al proiectului constă în menţinerea şi dezvoltarea comunicării dintre părinţi şi copii în vederea compensării lipsei de afecţiune şi educaţie de care sunt privaţi minorii ai căror părinţi se află sub executarea unui mandat de condamnare.

Prin acest gen de activităţi se doreşte creerea unei legături emoţionante şi oferirea unui cadou deosebit copiilor care işi petrec Crăciunul departe de părinţii aflaţi în detenţie”, spune inspector de penitenciare Larisa Pană, purtător de cuvânt la Penitenciarul Mărgineni.

Adaugă un Comentariu

*