Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, aprilie 20, 2018
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: 10 dosare penale, mărfuri confiscate şi amenzi de 50.000 lei pentru comerţ ilicit!

PRAHOVA: 10 dosare penale, mărfuri confiscate şi amenzi de 50.000 lei pentru comerţ ilicit! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa foto: Adevărul)

Poliţiştii din Prahova au organizat, cu sprijinul jandarmilor şi al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului, o acţiune cu efective mărite în trei zone comerciale din Ploieşti, în vederea prevenirii şi combaterii comerţului ilicit. Au fost verificate 42 de societăţi comerciale, legitimate 223 de persoane şi controlate 74 de autovehicule. Polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 de lei, au confiscat mărfuri de 10.800 de lei şi au întocmit 10 dosare penale.

Polițiștii din cadrul Secţiei nr. 2 Ploieşti au aplicat 22 de sancțiuni, cu o valoare totală peste 40.000 de lei, urmare neregulilor depistate la cele 26 de firme controlate într-un complex comercial de pe Şoseaua Vestului. De asemenea, la 9 dintre societățile verificate, au descoperit produse care erau inscripționate cu mărci protejate, fără a deține certificat de conformitate în acest sens. În fiecare dintre aceste situații, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală, iar marfa respectivă, în valoare de 3.682 de lei, a fost ridicată în vederea cercetărilor. O echipă de polițiști de investigare a criminalității economice a depistat, la o societate din același complex comercial, articole vestimentare în valoare de 4.720 de lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, marfa în cauză fiind confiscată. În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii de ordine publică au sancționat, cu amendă de 3.000 de lei, firma care asigură serviciile de securitate în cadrul complexului comercial, pentru faptul că nu au fost respectate prevederile legale privind implementarea măsurilor stabilite în analiza de risc la securitatea fizică.

Tot miercuri, 22 februarie, polițiștii Secției nr. 1 și Secției nr. 3 au desfășurat acțiuni similare în zona Halelor Centrale, respectiv în zona Pieței Aurora Vest. Și aici, polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.110 lei și au confiscat mărfuri în valoare de 1.800 de lei. O echipă a Secției nr. 3 Ploiești a depistat, la punctul de lucru al unei societăți comerciale, mai multe articole vestimentare expuse la vânzare, inscripționate cu numele unor mărci protejate, fără deține autorizările impuse de lege pentru acest fapt. În cauză, a fost deschis dosar penal, bunurile respective fiind ridicate pentru cercetări.

Adaugă un Comentariu

*