Știri, Muntenia-Sud, România|luni, august 19, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: 150 de tone de produse petroliere confiscate de la membrii unei rețele infracționale

PRAHOVA: 150 de tone de produse petroliere confiscate de la membrii unei rețele infracționale 

perchezitii

Poliţiştii prahoveni au ridicat 36 de cartuşe de vânătoare deţinute ilegal și au descoperit peste 150.000 de litri de combustibil în urma a 7 percheziţii efectuate la locuinţele unor persoane bănuite că ar avea legături cu membrii unei grupări infracţionale specializate în furturi de produse petroliere şi braconaj cinegetic. De asemenea, 7 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, iar 3 dintre acestea au fost reținute.

Activitățile au vizat persoane bănuite că ar avea legături cu membrii unei grupări infracţionale specializate în furturi de produse petroliere din conductele magistrale şi braconaj cinegetic, care acţiona în judeţul Prahova şi în judeţele limitrofe.

„În urma percheziţiei efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale, au fost identificați 140.100 de litri de produs petrolier, din care au fost ridicate probe şi contraprobe de către reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova.

La punctul de lucru al altei societăți comerciale au fost identificați 10.300 de litri de produs petrolier din care au fost ridicate probe şi contraprobe.

Totodată, la una din locuințele percheziționate au fost identificate 36 cartuşe de vânătoare deţinute ilegal, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

Din cercetări, a rezultat faptul că trei dintre persoanele bănuite ar fi comis un furt dintr-o societate comercială din judeţul Prahova. Acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de arestare preventivă, fiind introduse în Arestul I.P.J. Prahova.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională, estimat până în prezent, este de 110.000 de lei.

 

Adaugă un Comentariu

*