Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Administrator de firmă cumpăra materiale de construcţie cu file CEC fără acoperire

PRAHOVA: Administrator de firmă cumpăra materiale de construcţie cu file CEC fără acoperire 

Foto: Curierul Naţional

Poliţiştii prahoveni de investigare a criminalităţii economice au definitivat cercetările, cu propunere de trimitere în judecată, într-un dosar penal de înşelăciune cu privire la un bărbat de 47 de ani, din municipiul Ploieşti, administrator a două societăţi comerciale.

Din probatoriul administrat a reieşit că respectivul patron de firme i-a indus în eroare pe reprezentanţii a opt agenți economici cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare pentru materiale de construcții. Pentru plata mărfurilor achiziționate ar fi fost emise 21 de instrumente bancare (file cec și bilete la ordin), care ar fi fost refuzate la plată din lipsă de disponibil în cont. Prin acest mecanism ar fi fost creeat un prejudiciu în valoare totală de aproximativ 500.000 de lei.

În cauză au fost desfășurate activități de urmărire penală și pe teritoriul Spaniei, în baza unei cereri de asistență judiciară internațională formulată de autoritățile judiciare române, întrucât bănuitul, după comiterea faptelor, ar fi părăsit țara.

Adaugă un Comentariu

*