Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Ambasadorul Marii Britanii caută noi oportunităţi de afaceri pentru firmele englezeşti

PRAHOVA: Ambasadorul Marii Britanii caută noi oportunităţi de afaceri pentru firmele englezeşti 

Foto: wall-street.ro

Paul Brummell – ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti s-a aflat miercuri – 21 ianuarie la Ploieşti, unde a purtat discuţii cu autorităţile locale şi judeţene, dar şi cu reprezentanţii mediului de afaceri, cu privire la oportunităţile investiţionale pe care le-ar putea găsi în judeţ companiile engleze.

„Pentru noi, România este prea puţin cunoscută. Vom organiza în luna martie o delegaţie de aproape 60 de firme britanice pentru a le demonstra ce este aici şi cred că o să fie foarte folositor şi pentru firmele britanice, şi pentru România”, a declarat ambasadorul Paul Brummell, citat de HotNews.

În timpul vizitei, diplomatul nu a făcut secret faptul că era curios să vadă cum s-a transformat Ploieştiul, din punct de vedere investiţional, în ultimii 40 de ani.

Potrivit viceprimarului Iulian Teodorescu, societăţile britanice ar fi interesate de o colaborare în domeniul petrolier, mai ales că în municipiul Ploieşti există sufiecientă forţă de muncă specializată. După cum a precizat Excelenţa Sa paul Brummell, capitalul uman reprezintă de altfel principalul atuu al României, în competiţia cu statele vecine, Bulgaria spre exemplu.

În judeţul Prahova, activează în momentul de faţă 2.540 de firme cu capital străin sau mixt, iar marea britanie se situează pe locul IV, cu 125 de societăţi, după Italia, Germania şi Turcia.

Adaugă un Comentariu

*