Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Anchetă la Salina Slănic, după ce liftul s-a prăbușit în gol! Activitatea turistică este oprită

PRAHOVA: Anchetă la Salina Slănic, după ce liftul s-a prăbușit în gol! Activitatea turistică este oprită 

Foto: www.looms.ro

Activitatea turistică la Salina Slănic Prahova este oprită după ce un lift în care se aflau 10 persoane s-a defectat miercuri, o anchetă la care participă reprezentanți ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), ai Poliției și ai Protecției Consumatorilor fiind în desfășurare.

Prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că deocamdată nu se poate discuta despre sancțiuni în urma incidentului care a avut loc la Salina Slănic, în condițiile în care reprezentanții mai multor instituții derulează o anchetă cu privire la situația produsă în cursul zilei de miercuri.

„Este o anchetă în curs de desfășurare la care participă reprezentanți ai ISCIR, ai OPC și ai Poliției. La finalul acesteia vom vedea dacă se impun anumite sancțiuni. Deocamdată nu putem discuta despre acest aspect”, a precizat prefectul de Prahova în urma unei discuții cu factorii implicați.

Directorul Salinei Slănic, Liviu Soare, a declarat că, în momentul de față, au acces în salină doar persoanele care au bilete de tratament, transportul până în mină făcându-se cu microbuzele.

Potrivit sursei citate, liftul care s-a defectat se află în funcțiune din anul 1936, a fost expertizat tehnic în aprilie 2013, expertiza având o valabilitate de doi ani, iar la fiecare început de săptămână acesta este supus unei revizii. Directorul salinei a arătat că în programul de investiții pentru 2014 a fost trecută modernizarea acestui lift.

„La noi, la Slănic Prahova, există un studiu de fezabilitate încă din anul 2012. Sunt în studiu stabilite construirea unui hotel, se amintește și de lift. Este un studiu amplu care nu a fost pus în valoare până acum. Studiul de fezabilitate este cunoscut și făcut la nivelul Societății Naționale a Sării și ar trebui implementat. Nu s-a reușit până în acest moment. În programul de investiții pentru 2014 avem trecută modernizarea acestui lift și dublarea capacității lui. Poate că lucrurile, după această sperietură, vor intra pe un făgaș normal și vom reuși să facem această modernizare”, a declarat Liviu Soare.

Sursa: Agerpres

Adaugă un Comentariu

*