Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Atac la Mănăstirea Apostolache! Un localnic a încercat să fure materialele de construcţie din beci

PRAHOVA: Atac la Mănăstirea Apostolache! Un localnic a încercat să fure materialele de construcţie din beci 

Foto: ziarullumina.ro

Poliţiştii din comuna Apostolache, judeţul Prahova, l-au prins, aseară, pe bărbatul care a încercat să sustragă mai multe materiale de construcţie dintr-un baci al mănăstirii din localitate. Este vorba despre un sătean în vârstă de 49 de ani.

La vederea oamenilor legii, acesta a abandonat bunurile şi s-a ascuns, fiind găsit sub o grindă de susţinere din interiorul anexei. Materialele de construcție au fost recuperate în totalitate şi restituite mănăstirii pentru a putea fi folosite în scopul pentru care au fost achiziţionate: renovarea lăcaşului de cult.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Ctitorie a lui Apostolache – unul dintre comişii lui Mihai Viteazul – şi a soţiei sale, Voichiţa, mănăstirea-cetate este una dintre cele mai tainice şi mai frumoase aşezăminte de pe Valea Cricovului Sărat, la 41 kilometri distanţă de municipiul Ploieşti. 

Adaugă un Comentariu

*