Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » PRAHOVA: Au fugit de Fisc, dar i-au prins poliţiştii! N-au înregistrat în contabilitate tranzacţiile cu produse petroliere

PRAHOVA: Au fugit de Fisc, dar i-au prins poliţiştii! N-au înregistrat în contabilitate tranzacţiile cu produse petroliere 

catuse k

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Prahova au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore faţă de două persoane, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de evaziune fiscală cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

„Din probatoriul administrat, s-a constatat faptul că cei doi, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale din Ploieşti, au efectuat în perioada 2011-2012 tranzacţii comerciale cu produse petroliere, pe care nu le-au înregistrat în evidenţa contabilă, nu le-au declarat organelor în drept şi au realizat venituri pentru care nu au achitat taxele şi impozitele aferente, cauzând prin faptele săvârşite un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 1.596.238 de lei, compus din TVA de 1.116.460 de lei şi impozit pe profit de 479.779 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

Pentru a-şi ascunde activitatea infracţională, cei doi au declarat inexact sediul societăţii şi au refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar-contabile. Suspecţii urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în vederea luării măsurii arestării preventive pentru 29 de zile.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

Adaugă un Comentariu

*