Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PRAHOVA: Traseul Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti se modifică din nou! Lucrările s-au scumpit cu 60 de milioane de euro

PRAHOVA: Traseul Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti se modifică din nou! Lucrările s-au scumpit cu 60 de milioane de euro 

Foto: www.badpolitics.ro

Începută în 2007, autostrada București-Ploiești va fi finalizată abia în 2017 pentru că specialiștii din Guvern și din CNADNR schimbă traseul. Practic, modificarea apărută este legată de primii 3 kilometri, care leagă Capitala de șoseaua de centură, iar finalizarea acestei bucăți de drum va costa, suplimentar, aproximativ 60 milioane de euro. Cel puțin așa susțin specialiști din Ministerul Transporturilor, care justifică aceste costuri spunând că sunt trei benzi pe sens, sunt poduri și pasaje, doar acestea din urmă fiind evaluate la 15 milioane de euro/km.

Astfel că CNADNR a lansat, în mare grabă, licitația pentru achiziționarea unor servicii de asistență în vederea relicitării contractului de proiectare și execuție a primilor 3 km din tronsonul de autostradă București-Ploiești. Surse guvernamantele ne-au explicat că, pe traseul vechi, autostrada se suprapunea cu zona metropolitană a Capitalei.

Durata contractului de asistență, scos la licitație de CNADNR, este de 6 luni, iar valoarea este estimată la aproximativ 130.000 de lei, fără TVA.

Sursa: www.sursazilei.ro

Adaugă un Comentariu

*