Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Biletele pentru transportul în comun pot fi cumpărate prin SMS la Ploieşti

PRAHOVA: Biletele pentru transportul în comun pot fi cumpărate prin SMS la Ploieşti 

Foto: ratph.ro

Din 12 februarie, cei care folosesc mijloacele de transport în comun din Ploieşti pot achita biletele de călătorie prin SMS, la numărul 7576. Înante de a se urca in mijlocul de transport in comun, călătorul trebuie sa transmita un SMS la numarul scurt 7576 cu numarul traseului dorit.

În câteva secunde va primi un SMS de confirmare de tipul: Biletul dvs pentru linia XXX a fost activat. Valabil pana la xx:xx in xx.01.2014. Va multumim si va dorim calatorie placuta! Costul unui SMS este 0,40 euro + TVA, iar tarifarea tichetului de călătorie se va regăsi în factura de servicii a operatorului de telefonie mobilă.

Un bilet prin SMS este valabil doar pentru posesorul telefonului de pe care s-a facut comanda. In caz de verificare, calatorii trebuie sa prezinte controlorului SMS-ul primit de la numarul 7576 cu codul unic. Nu este permisa trimiterea SMS-ului de confirmare a platii catre un alt telefon.

Exista posibilitatea achitarii calatoriilor pentru mai multe persoane de pe acelasi telefon. Pentru aceasta va trebui sa fie trimis cate un SMS de comanda pentru fiecare calator in parte si sa se primeasca cate un SMS de raspuns cu cate un cod unic pentru fiecare. Daca plata se va face utilizand acelasi telefon mobil, atunci persoanele respective trebuie sa stea impreuna pe intreaga durata a calatoriei.

Singura dovada a platii prin SMS a calatoriei este SMS-ul de raspuns cu codul unic de verificare. Daca din diverse motive calatorul nu primeste acest SMS atunci nu se considera ca acesta detine un titlu de calatorie valabil si nici nu va fi taxat. De asemenea, trimiterea unui SMS ulterior controlului nu poate fi acceptata ca titlu de calatorie valabil.

 

Adaugă un Comentariu

*