Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Camera Deputaţilor nu i-a ridicat imunitatea PSD-istului Vlad Cosma

PRAHOVA: Camera Deputaţilor nu i-a ridicat imunitatea PSD-istului Vlad Cosma 

Foto: www.pressalert.ro

Cererea ministrului Justiţiei referitoare la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Vlad Cosma, fiul preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, a întrunit 105 voturi favorabile şi 222 împotrivă, precizează Medifax.

Vlad şi Mircea Cosma sunt acuzaţi de procurorii DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

„Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenției la factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influență, respectiv președintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societățile respective să obțină de la instituția publică lucrări și servicii curente supraevaluate, de întreținere a drumurilor publice sau a drumurilor județene pe timp de iarnă, dar și decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înțelegerilor cu cei doi inculpați”, susţin procurorii DNA.

Mircea Cosma, în vârstă de 68 de ani, se află la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Județean Prahova. De asemenea, Mircea Cosma este preşedinte al PSD Prahova şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional.

Fiul lui Mircea Cosma, Vlad Cosma, este deputat la primul mandat, ales în colegiul uninominal 8 Prahova.

Sursa: www.rfi.ro

Adaugă un Comentariu

*