Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 21, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Prahova » CĂUTĂRI: Trupul alpinistului surprins de avalanşă în Bucegi nu a fost nici acum găsit!

CĂUTĂRI: Trupul alpinistului surprins de avalanşă în Bucegi nu a fost nici acum găsit! 

alpinist prahova

Trupul tânărului alpinist omorât de o avalanşă nu a fost găsit nici astăzi. Tragedia s-a consumat sâmbătă, 13 ianuarie, pe Valea Coştilei din munţii Bucegi, când Daniel Rusu, în vârstă de 30 de ani, a fost lovit de-o o masă imensă de zăpadă, la altitudinea de 1700 metri şi târât înt-o prăpastie. Se pare că dezastrul a fost declanşat din cauza neglijenţei sale, el fiind cel care ar fi dislocat o bucată de zăpadă care ar fi pornit alunecarea ucigaşă.

Prietenii spun că era un alpinist pregătit şi în acea zi urcase pe munte echipat corespunzător. Se crede că o lovitură la cap survenuită în momentul în care a fost antrenat de avalanşă i-a fost fatală. O parte din echipamentul său, respectiv mănuşile, pioleţi, resturi din casca de protecţie şi rucsacul au fost găsite în zona accidentului.

La acţiunile de căutare, alături de echipa de salvatori din Prahova, participă şi alpinişti din Argeş şi Gorj. Au mai fost aduşi şi doi câini special antrenaţi să găsească victimele surprinse de avalanşă.

Tânărul alpinist era considerat a fi unul dintre cei mai experimentaţi căţărători montani din România. Daniel a participat în 2013 la o expediţie în Asia, unde a escaladat mai mulţi munţi. În vara anului trecut, Daniel s-a căsătorit. Chiar şi fotografiile de nuntă au fost realizate în decorul montan!

Adaugă un Comentariu

*