Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » PRAHOVA: Chinezii vor să cumpere Rafinăria Petrotel Ploiești, aflată sub sechestru

PRAHOVA: Chinezii vor să cumpere Rafinăria Petrotel Ploiești, aflată sub sechestru 

perchezitii-lukoil

Potrivit Reuters, o companie petrolieră din China a înaintat către LukOil, încă din luna martie, o solicitare în vederea demarării discuţiilor pentru cumpărarea rafinăriei din Ploieşti. Săptămâna trecută, Thomas Muller – vicepreşedinte al LukOil a confirmat că au existat oferte, dar a subliniat că Petrotel nu este de vânzare.

La începutul lunii iulie, procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care instrumentează dosarul LukOil au extins măsurile asiguratorii, punând sechestru asupra unor bunuri ce aparţin companiei Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda până la concurenţa sumei de două miliarde de euro. Anchetatorii au anunţat, de asemenea, că se fac cercetări cu privire la infracţiuni de folosire cu rea credinţă a creditului societăţii şi spălare de bani.  Prejudiciul calculat până la acest moment este de 1.185.268.188,35 euro şi 1.526.293.530,93 dolari pentru infracţiunea de folosire cu rea credinţă a creditului societăţii şi în cuantum de 1.526.293.530,93 dolari şi 552.977.284,35 euro pentru infracţiunea de spălare de bani.

Mai susţin procurorii că acţionarul majoritar – Lukoil Europe BV Olanda a virat în contul Petrotel Lukoil, conform virajelor de cont, suma totală de 480.176.734,90 euro, cu titlu de majorare capital social, dar, conform situaţiei raportate la Oficiul Registrului Comerţului pe baza documentelor financiar-contabile ale societăţii, capitalul social este de 105.881.929,76 euro, diferenţa de 374.294.805,14 euro neregăsindu-se în aportul de capital.

De asemenea, Parchetul Curţii de Apel Ploieşti a decis punerea sub sechestru asigurător a produselor rafinăriei Petrotel-Lukoil aflate în depozitele şi conductele Oil Terminal, până la concurenţa sumei de 1,039 miliarde lei. Informaţia a fost transmisă luni de Oil Terminal Bursei de Valori Bucureşti. În acest context, Lukoil a anunţat că rafinăria Petrotel-Lukoil şi-a încetat activitatea de producţie şi comercială, ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime şi ţiţei de către organele de urmărire penală.  Totodată, directorul general al SC Petrotel-Lukoil SA Ploieşti, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Sursa: ph-online

Adaugă un Comentariu

*