Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » PRAHOVA: Comarnic, oraşul îngropat în noroi de firma cumnatului premierului Ponta! Reţeaua de canalizare riscă să rămână neterminată

PRAHOVA: Comarnic, oraşul îngropat în noroi de firma cumnatului premierului Ponta! Reţeaua de canalizare riscă să rămână neterminată 

Foto: www.observatorulph.ro

Procurorii DNA din Ploieşti l-au reţinut astăzi – 17 februarie, pentru 24 de ore, pe cumnatul premierului Victor Ponta – Iulian Herţanu, bănuit că ar fi fraudat jumătate din fondurile europene accesate pentru extinderea reţelei de canalizare în oraşul Comarnic, judeţul Prahova. Contractul, în valoare de de 39.863.320 lei a fost semnat pe 20 ianuarie 2012, între beneficiar – Hidro Prahova SA şi asocierea de firme Grossmann Engineering Group – Euro Construct Trading 98 SRL.

Acţionarul majoritar al Hidro Prahova SA, organizatorul licitaţiei, este Consiliul Judeţean Prahova, condus de social-democratul Mircea Cosma, şi el inculpat în dosarul instrumentat de DNA. De altfel, acesta a fost pus astăzi sub control judiciar, alături de fiul său Vlad Cosma – deputat şi de colegul acestuia de parlament Sebastian Ghiţă – patronul România TV, bun prieten cu premierul Victor Ponta.

În ceea ce priveşte firma Grossmann, aceasta este deţinută de Iulian Herţanu, iar împuternicit oficial al societăţii este Ilie Florin Drăgan. Potrivit jurnaliştilor de la România Liberă, Drăgan a fost asociat cu Petronela Catană – consilier personal al ministrului Mediului Constantin Nemirschi în cealaltă firmă ce formează consorţiul câştigător la Comarnic, respectiv Euro Construct Trading 98 SRL. Trebuie să mai spunem că banii pentru canalizarea din oraşul prahovean au fost asiguraţi prin intermediul Ministerului Mediului!

CITEŞTE ŞI: „Mircea Cosma, Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma au fost puşi sub control judiciar în dosarul firmelor familiei premierului Ponta”

Primarul din Comarnic – Vasile Botoacă a declarat pentru stiripesurse.ro că fondurile europene nerambursabile se vor pierde întrucât constructorii nu şi-au făcut treaba.

”Din cauza cumnatului lui Ponta, de la firma Grossmann, și din cauza firmei Euroconstruct, Comarnicul arată de doi ani ca după bombardament. Contractul început în ianuarie 2012 trebuia finalizat în februarie 2014. Suntem în februarie 2015 și nici după un an nu sunt realizate. Eu, ca inginer constructor, vă spun că nici 70% din lucrări nu sunt realizate și sunt și prost făcute”, a spus primarul Botoacă.

De altfel, edilul oraşului Comarnic a tras un puternic semnal de alarmă şi în luna februarie 2014, când s-a plâns conducerii Consiliului Judeţean Prahova cu privire la starea jalnică a drumurilor, după ce constructorii au lăsat tot noroiul pe străzi, făcând imposibil şi accesul auto. Practic, 17 străzi din Comarnic fuseseră îngropate în noroaie! Măsura dispusă de administraţia judeţului, după discuţii cu beneficiarul şi constructorul lucrării, adică societăţile Hidro Prahova, Grossman şi Euro Construct, a fost una de suprafaţă, respectiv s-a impus un termen până la care să fie curăţate străzile de noroi. Atât!

Nu s-a întrebat nimeni atunci de ce nu era gata investiţia, din moment ce se ajunsese la termenul de finalizare din contract – februarie 2014. S-au mulţumit să solicite prelungire de contract, iar acum au intrat şi procurorii DNA pe fir!

Adaugă un Comentariu

*