Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » PRAHOVA: Primăria Ploieşti investeşte peste trei milioane de lei în Teatrul de Copii Ciufulici

PRAHOVA: Primăria Ploieşti investeşte peste trei milioane de lei în Teatrul de Copii Ciufulici 

Foto: Adevărul

Oficialii Primăriei Ploieşti au semnat contractul pentru modernizarea şi reamenajarea unui imobil de pe Bulevardul Independeţei care va fi transformat în sediu al Teatrului pentru Copii „Ciufulici“. Lucrarea va fi efectuată de SC Scut Construct S.R.L, termenul limită pentru finalizarea acesteia fiind de 12 luni de la primirea ordinului de începere. Valoarea contractului este de peste 2,9 milioane de lei la care se adaugă TVA. Exclusiv pentru acest proiect, Fundaţia Timken a donat municipalităţii 300.000 de dolari.

După restituirea fostului sediu al Teatrului Ciufulici din apropierea Hotelului Prahova, în urmă cu câţiva ani, actorii teatrului pentru copii îşi susţin spectacolele în clădirea Cercului Militar, un spaţiu impropriu pentru siguranţa copiilor, mai ales în timpul iernii, când mirosul de gaz de la sobele vechi era greu de suportat. Spaţiul este nepotrivit şi pentru desfăşurarea în sine a pieselor, fără a beneficia de acustică, o scenă adecvată sau scaune confortabile.

În urmă cu câteva luni, administraţia din Ploieşti a decis ca teatrul pentru copii să se mute într-un sediu nou, pe Bulevardul Independenţei nr. 14, în apropierea Poliţiei Locale: Este vorba despre imobilul unde se vor executa lucrări de modernizare şi reamenajare prin extindere şi supraetajare.

Sursa: Adevărul

Adaugă un Comentariu

*